KIELLETTYÄ
 

AUTOHITTAUS - Luvatta toisen pelaajan hahmon

tekemisistä päättäminen on nimeltään autohittaamista.

Autohittaaminen on jyrkästi kielletty Grunhallissa.

Pelissä saa vain ja ainoastaan päättää oman hahmonsa

tekemisistä, eikä pienimmänkään asian kohdalla saa

päättää vastapelaajan hahmon puolesta.

MUNCHAUS - Munchaaminen tarkoittaa sitä, että

hahmosta tehdään voittamaton ja täydellinen.

Jokaisella hahmolla on varmasti jonkinlaisia ongelmia

ja virheitä. Kukaan ei voi olla uskomattoman kaunis,

voittamaton taistelussa, todella älykäs ja jokaikisen

loitsun taitaja. Hahmon suunnittelussa on tärkeää

muistaa realistisuus. Täydellinen hahmo käy myös ajan

kanssa tylsäksi, sillä se ei sisällä minkäänlaisia

ulottuvuuksia kehitysmahdollisuuksista puhumattakaan!
Hahmon luomisen lisäksi munchaus on hyvä huomioida

myös pelatessa. Kumiankkailu on yleinen aloittelijan virhe,

eli hahmo ei tunnu ottavan osumaa ollenkaan, vaikka vastassa on paljon kokeneempi ja voimakkaampi vastustaja. On hyvä muistaa, että nuoret oppilaat eivät voi osata mitään kovin monimutkaista esimerkiksi aseiden ja loitsujen kanssa. Vaikka hahmosi olisi mahtisuvusta, se ei tarkoita sitä, että tämä osaisi syntymästään saakka jokaisen mieleenjuolahtavan liikkeen tai loitsun.

METAPELAAMINEN - Metapelaaminen tarkoittaa sitä, että peleissä hahmosi tietää jotain sellaista, josta sen ei kuuluisi tietää. On hyvä pitää tarkka raja sinun lukemasi ja hahmosi tietämän välillä. Jos olet vastapelaajan hahmon esittelystä saanut tietää hahmosta yhtä sun toista, tämä ei tarkoita, että sinun oma hahmosi tietäisi näitä asioita vastapelaajan hahmosta, elleivät kyseiset asiat ole tulleet pelatessa ilmi.
Tietenkään tämä ei tarkoita, etteikö hahmosi voisi tietää vastapelaajan hahmosta mitään ennen ensimmäistä juttelukertaa. Jos vastapelaajan hahmo on mahtisuvusta tai korkeasta asemasta, saattavat useat Grunhallin kansalaiset tietää tämän entuudestaan ulkonäötä tai nimeltä.
Metapelaamista on myös se, että hahmosi tuntuu lukevan vastapelaajan hahmon ajatuksia pelin aikana. Jos vastapelaaja kirjoittaa hahmonsa ajattelevan jotakin asiaa, sinun hahmosi ei saa nostaa sitä esille puheenaiheeksi, ellei vastapelaajan hahmo sano asiaa ääneen.

Pelaaminen

Roolin kirjoittaminen + pelimerkit

- Rooli kirjoitetaan poikkeuksetta yksikön kolmannessa persoonassa ja imperfektissä.
- Roolin täytyy olla kirjakieltä. Vuorosanat voivat olla osittain puhekieltä, mutta eivät voimakkaasti.
- Rooli täytyy kirjoittaa suomen kielellä, eikä saa sisältää vuorosanoissa muunkielisiä sanoja.
- Roolilla ei ole pituusrajoitusta, mutta pyrkimyksenä on vastata vastapelaajalle suunnilleen samanpituisella roolilla, jonka hän on itse kirjoittanut.
- Rooli rakentuu hahmon ympärille, ja etenkin aloitusroolista
 on hyvä löytyä muun muassa seuraavat asiat: missä hahmosi on, mitä se tekee, minne se on menossa, ja mitä se ajattelee. Jos hahmosi ulkonäössä on jotain huomioitavaa, mainitsethan sen myös roolissa.

Jokaisella pelaajalla on omanlainen tyylinsä roolien suhteen. Grunhallissa

pyritään saamaan rooleista vähintään sadan sanan pituisia. Jos rooli jää

alle sadan sanan, siinä on harvoin vastapelaajalle tarpeeksi reagoitavaa.

Aloitus- ja lopetusrooleissa tilanne on tietysti eri. Yhtä tiettyä tapaa roolin

kirjoittamiselle ei ole. Sekä konkreettisiin asioihin keskittyminen kuin

hahmon ajatusmaailmaan syventyminen roolissa ovat aivan yhtä oikeita

tapoja. Kirosanat eivät ole Grunhallissa sallittuja, ja vaikka hahmon

vuorosanat olisivat vastapelaajan hahmoa kohtaan negatiivisia, kertovan

osuuden täytyisi olla neutraali. Roolista ei saa tehdä hyökkäävää, vaikka

hahmosi itsessään ajattelisikin toisesta hahmosta negatiivisesti.

Grunhallissa käytetään pelimerkkejä, jotta roolisi olisi selkeämpi ja helpommin

luettavissa. Alle on listattu kolme koodia, joita käytetään rooleja kirjoittaessa.
 

** Vandella Wicca **
Roolit aloitetaan aina sillä hahmon nimellä, jolla aiot pelata. Kyseinen koodi tummentaa hahmosi nimen, mikä tekee roolista siistimmän näköisen. 

* Vandellan katse suli hivenen ystävällisemmäksi, kun Akriel korjasi asennettaan. [- -] Hänellä ei ollut tietoakaan siitä, mitä Xena puuhasteli parasta aikaa. *
Roolin alkuun ja loppuun laitetaan tähtimerkit tekstin alun ja lopun hahmottamisen helpottamiseksi. Huomaathan, että tähtimerkin ja tekstin välille täytyy jättää väli, tai tähtimerkit kursivoivat koko roolin.


”_En tunne, ja olen pahoillani, että sinä olet joutunut sellaista kokemaan.­_”
Hahmon vuorosanat, eli puhe, kursivoidaan alaviivoilla tai tähtimerkeillä, jotta niiden erottaminen muusta tekstistä olisi helpompaa. Puhetta ennen ja puheen jälkeen tulee aina heittomerkit. Ne helpottavat vastapelaajaa ja nopeuttavat puheosuuksien hahmottamisessa.

Näin kirjoitat roolisi pelimerkkien kanssa:


** Vandella Wicca **

* Vandellan katse suli hivenen ystävällisemmäksi, kun Akriel korjasi asennettaan. ”_En tunne, ja olen pahoillani, että sinä olet joutunut sellaista kokemaan_”, nuorukainen totesi aidosti pahoillaan, muttei voinut millekään oikein mitään. Pelkästään Akrielle näin kasvotusten jutteleminen tuntui väärältä, mutta omatunto olisi syönyt Vandellan sielua pala palalta, jos hän olisi kääntänyt miehelle selkänsä. ”_Tulen_”, maagi suostui lopulta ja hyppäsi muurin reunan ylitse, laskeutuen lyhyen hetken kuluttua lankonsa vierelle. Vandella hymyili miehelle, pyrkien olemaan niin ystävällinen kuin vain ikinä pystyi. Jos toinen iskisi häntä luupiikillä tai jotain vastaavaa, Vandella olisi pulassa. Nuorukainen kuitenkin muisteli, että oli joskus pitänytkin Akrielista, vaikka eiväthän he toisilleen olleet hirveästi puhuneet. ”_Istu alas_”, kultahiuksinen sabre pyysi ja istahti itsekin maahan, nojautuen muurin seinämää vasten. Taskustaan Vandella kaivoi pienehkön peilin, joka kulki hänellä usein matkassa mukana. Näin hän pystyi esimerkiksi korjaamaan vaatteitaan, jos sille oli tarve. Tällä kertaa peilistä ei kuitenkaan näkynyt maagin heijastusta, vaan Xena. Sen paremmin peiliin katsomatta Vandella ojensi tämän Akrielille, laskien sitten kätensä syliinsä. Hänellä ei ollut tietoakaan siitä, mitä Xena puuhasteli parasta aikaa. *

Tältä roolisi näyttää chatissa:

Vandella Wicca

* Vandellan katse suli hivenen ystävällisemmäksi, kun Akriel korjasi asennettaan. ”En tunne, ja olen pahoillani, että sinä olet joutunut sellaista kokemaan”, nuorukainen totesi aidosti pahoillaan, muttei voinut millekään oikein mitään. Pelkästään Akrielle näin kasvotusten jutteleminen tuntui väärältä, mutta omatunto olisi syönyt Vandellan sielua pala palalta, jos hän olisi kääntänyt miehelle selkänsä. ”Tulen”, maagi suostui lopulta ja hyppäsi muurin reunan ylitse, laskeutuen lyhyen hetken kuluttua lankonsa vierelle. Vandella hymyili miehelle, pyrkien olemaan niin ystävällinen kuin vain ikinä pystyi. Jos toinen iskisi häntä luupiikillä tai jotain vastaavaa, Vandella olisi pulassa. Nuorukainen kuitenkin muisteli, että oli joskus pitänytkin Akrielista, vaikka eiväthän he toisilleen olleet hirveästi puhuneet. ”Istu alas”, kultahiuksinen sabre pyysi ja istahti itsekin maahan, nojautuen muurin seinämää vasten. Taskustaan Vandella kaivoi pienehkön peilin, joka kulki hänellä usein matkassa mukana. Näin hän pystyi esimerkiksi korjaamaan vaatteitaan, jos sille oli tarve. Tällä kertaa peilistä ei kuitenkaan näkynyt maagin heijastusta, vaan Xena. Sen paremmin peiliin katsomatta Vandella ojensi tämän Akrielille, laskien sitten kätensä syliinsä. Hänellä ei ollut tietoakaan siitä, mitä Xena puuhasteli parasta aikaa. *

 

 

Roolipelaaminen Discordissa

Discordissa pelaaminen tapahtuu chat-tyylisesti. Chatissa pelaaminen ei

poikkea juurikaan foorumipeleistä. Erona toimii se, että pelaaminen tapahtuu

yhdeltä istumalta ja online-tilassa. Peli lopetetaan aina, ennen kuin poistutaan

paikalta. Jos tämä ei kuitenkaan toteudu, peli jää takaumaksi. Silloin sovitaan

tietty ajankohta, jolloin peliä jatketaan.
Kuka tahansa voi osallistua jo menossa olevaan peliin ilman erillistä sopimista,

sillä tämä tuo peliin yllätyksiä ja erilaisia suhdekiemuroita. Grunhallissa pyritään

kirjoittamaan vähintään sadan sanan pituisia rooleja. Roolin maksimipituutta ei

ole rajoitettu, mutta on hyvä muistaa, että Discordissa on 2000 merkin merkkiraja,

mikä tarkoittaa sitä, että pidemmät roolit on lähetettävä pätkissä.
Grunhallissa pelitapahtumia ei sovita etukäteen, vaan kaiken täytyy tapahtua pelissä.

Siispä hahmolleen kumppanin, ystävien ja vihollisten etsiminen pelin ulkopuolella on

kiellettyä. Juonta ei suunnitella yhdessä, eikä taistelun lopputuloksesta päätetä etukäteen,

vaan jokaisella pelaajalla on mahdollisuus hahmonsa kautta vaikuttaa pelin tapahtumiin.

Muistathan myös lähettää roolisi oikealle kanavalle Discordissa! 


Muuta sanastoa

- Jakaantuminen: Hahmosi on kahdessa paikassa samaan aikaan. Grunhallissa jakaantuminen on kiellettyä.
- Pikakelaus: Pikakelauksen avulla hahmo siirretään paikasta toiseen ilman, että matkasta täytyy kirjoittaa kunnollinen rooli. Liikkumisesta voi kuitenkin mainita lyhyesti ilman ympäristön kuvailua. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että hahmosi on juossut pelin maailmassa tunnin aikana rajamuurilta takaisin Beorian kaupunkiin.
- Teleporttaus: Hahmon siirtämistä yhtäkkisesti paikasta toiseen ilman, että siihen kuluu pelillisesti aikaa. Teleporttaus on kiellettyä Grunhallissa. Grunhallin pelimaailmassa sijaitsee kuitenkin muutama teleportti, joiden kautta hahmot pääsevät nopeasti paikasta toiseen. Muistathan olla huolellinen teleporttauksen ja pikakelauksen välisen eron kanssa.
- Off-game: Tarinan lopputulos tai jatke päätetään pelaajien kesken niin, ettei siitä pelata. Off-gamea käytetään vain pienissä, pelin juonen kannalta mitättömissä asioissa.
- o/ ja o7: Tervehdyksiä, joita kätetään usein chatissa.Esimerkkejä

Burgo * Burgo ehti ihan tosissaan panikoida hetken aikaa, miten saisi alaruumiinsa taas näkyväksi ilman pennin pyörylää, sillä maagit ottivat palveluksistaan yleensä melkoisia summia epätoivoisilta kansalaisilta. Tai niin hän oli kuullut, sillä itse ei ollut koskaan tarvinnut maagien apua. Kun Maagien johtaja nappasi lopulta viitan pois, mies yritti epätoivoisesti löytää äänenlähteen ja heilutteli päätään hätääntyneenä ympäriinsä, kunnes tuon silmät tavoittivat tutun hahmon heinikossa. "Sinä!" Mies sanoi unohtaen kaiken kunnioituksen hämmennykseltään ja katsoi vain toista ja tuon heiluttelemaan kangaskappaletta hämillään. Heti Burgon ajatukset kasautuivat taas normaaleiksi ja hän rykäisi nolona. "Tarkoitan siis Soleil. Niin tuntuu toimivan." Mies sanoi ja nousi samalla seisomaan toisen eteen. "Noh, mitäs tuosta… Yhteisen hyvän vuoksi." Mies sanoi epäluuloisena ja taputti vielä kevyesti toista reittään varmuuden varalta. Sitten tuo nosti katseensa valkoiseen sabreen. "Onko tämä yleinen tapa, millä testaat uusia luomuksiasi?" Mies virnisti jo vakuuttavammin, sillä oli saanut toisen olemuksesta varmuutta siitä, että jekut taisivat olla toistaiseksi tässä. Seuraavaksi toinen kyseli vieressä seisovasta hevosesta ja Burgon ilme oli varmasti aurinkoakin kirkkaampi. "Olen! Sain ostettua sen Valran kanssa pari päivää sitten ja olen oikein tyytyväinen. Varoillani ei parempaa ratsua varmasti olisi saanutkaan." Mies puheli hyväntuulisesti ja katsoi ylpeänä Faleita, joka pärskähti rennosti. "Miten itse olet saanut aikaasi käytettyä? Ilmeisesti olet saanut vähän vapaata, kun olet päässyt kaupungin ulkopuolelle säikyttelemään kansalaisia." Jos kaksikko olisi ollut yhtään tutumpi, mies olisi voinut tönäistä toista ystävällisesti olkapäähän. *

Seber Edenvarn * "Ilmeisesti sinun sotilaitasi oli nähty siellä vartiovuoronsa aikana", nuoriherra Edenvarn tiukensi äänensävyään, kuin vaatien vastauksia miksi kaikki ei ollut niin kuin piti. Sisarukset kulkivat muuria pitkin kohti vartiotornia; heidän täytyi laskeutui vasemmalle kaartuvista portaista alas ja kulkea merkittyä polkua pitkin tornille johtavia portaita. Täytyi tehdä tarkastukset, Valra sai luvan kanssa kulkea mukana ja nähdä miten tämä kaikki toteutuisi. "Niin olet ja minä veljesi", Seber oli närkästynyt toisen tavasta tervehtiä verisukulaistaan, kesti hetki ellei toinenkin ennen kuin hän osasi laskea aiheesta irti. Mitäköhän kulki hallitsijan mielessä, vanhempi sisar kysyi heidän kulkiessa jokaisen askeleen myötä lähemmäs kohti päämääräänsä. "Ensimmäinen vartiotorni, pidä katseesi valppaana", tämä torni oli kaikista lähimpänä rajaa, joka sulki langenneet toiselle puolelle. Se oli myös vanhin ja kookkain, myös vartiovuorot olivat tuplattu turvallisuuden tähden. Sieltä oli raportoitu välillä sotilaiden katoavan kuin tuhka tuuleen, kummitustorni - siksi armeijan kotkat tätä kutsuivat. "Hallitsija Edenvarn ja Luutnantti Edenvarn, iltaa", vääpelille ominaiseen uniformuun sointunut lohrian nyökkäsi ja laski sisarukset kulkemaan suljetun oven kautta tornille johtaviin portaisiin. "Ovet pidetty suljettuna eilisiltaisen vuoksi, kaksi langenneista oli päässyt ohi vartioiden ja tappanut koko vartioryhmän", mitä lähemmäs he kävivät, sitä voimakkaammalta alkoi haista eilisen verinäytelmä nokkaan - onneksi ruumiit olivat siivottu ja siirretty valmisteltavaksi hautausmenoihin.Langenneiden ruumiita ei kuitenkaan ollut, rumasti pahoinpidelty kaksikko oli sidottu ketjuilla vartiotornin pylvääseen kiinni ja heitä vahti kuusi rotevaa sotilasta. "Haluat todistaa olevasi hyvä luutnantti, nyt on hetkeksi; kuulustele tiedot irti", Seber viittoi armeijan kotkia poistumaan, nämä nyökkäsivät ja lähtivät ripeillä askelilla kohti alakertaa. Mitä sisar oli mieltä tästä kaikesta? Kykenisikö hän hoitamaan tehtävänsä? *

Roolipelaaminen

Pohja © 2019 Wix

Kaikki sivun tekstit ja piirrokset © Grunhallin pelaajat

dc-logo-northernlights2.png
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now